Acest site este cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman (PO CU).

Restaurant - copy
Competitivi pentru secolul XXI
Mecanic - copy
Competitivi pentru secolul XXI
Mecanic
Competitivi pentru secolul XXI
Hotel
Competitivi pentru secolul XXI
Restaurant
Competitivi pentru secolul XXI
Restaurant2
Competitivi pentru secolul XXI
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Grup țintă

Grupul tinta este alcatuit din 200 de elevi din care 100 de elevi ai Colegiul National Economic Gheorghe Chitu Craiova si 100 de elevi ai Liceul Tehnologic „George Bibescu” Craiova. In grupul tinta vor fi inclusi si elevi apartinand unor categorii defavorizate (21 de elevi din mediul rural si 4 romi).

Solicitantul, Asociatia de cercetare in Leadership, management, marketing si cultura organizationala, are incheiate parteneriate de colaborare cu aceste licee, inclusiv pentru prezentul proiect. Domeniile de pregatire profesionala ale celor 2 licee sunt: economic, comert, alimentatie si turism (Colegiul National Economic Gheorghe Chitu Craiova) si mecanic auto, tinichigiu-vopsitor, confectioneri produse electrotehnice ( Liceul Tehnologic „George Bibescu” Craiova).

Nevoile identificate ale grupului tinta sunt :

  • nevoia dobandirii unei pregatiri profesionale de calitate care sa asigure acessul facil la un loc de munca bine platit;
  • nevoia orientarii si consilierii profesionale in vederea stabilirii unui traseu profesional optim si a motivatiei pentru invatarea la locul de munca;
  • nevoia pregatirii practice la agenti economici consacrati pentru a se asigura o tranzitie usoara de la scoala la o viata activa.

Proiectul vine in intampinarea acestor nevoi prin asigurarea grupului tinta a urmatoarelor beneficii:

  • invatarea la locul de munca prin stagii de practica organizate la cei mai buni angajatori cu prioritate in domeniile ale caror conduri CAEN se regasesc in Anexa 5 a prezentului ghid;
  • consilierea si orientarea profesionala relizata de catre specialisti competenti angajati in cadrul proiectului;
  • favorizarea invatarii prin concursuri profesionale pe meserii.

Motivarea participarii la activitati se va face prin stimulente materiale (burse, premii), prin constientizarea beneficiilor unor pregatiri profesionale de calitate.

Un beneficiu in plus adus de proiect este acela ca Tutori de practica vor fi platiti, si implicit stimulati pentru a acorda o atentie deosebita formarii practice a a elevilor.

Alte programe

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

Autentificare

© 2020 CompetitiviXXI. Toate drepturile rezervate. Realizat de ConsiServ.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.